headerimage

Zoek je goede Lasertherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Alkmaar. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Lasertherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830615 WhatsApp

Het activeren van het zelfherstellend vermogen

Je lichaam heeft een bijzonder zelfherstellend vermogen. Zit er ergens een probleem? Je lichaam lost het zelf op of zoekt een manier om er anders mee om te gaan. Heb je een langdurige klacht zoals bijvoorbeeld een peesontsteking? Dan kan je lichaam ‘lui’ worden. Hij accepteert de klacht en zal niet meer verder herstellen. Lasertherapie is een methode om het zelfgenezend vermogen weer in gang te zetten zodat je lichaam verder zal gaan met herstellen. Lees hier alles over deze wetenschappelijk bewezen behandelmethode. 

Hoe werkt lasertherapie?

Laser therapie werkt met laserlicht om de plek van de klacht te behandelen. Het licht straalt naar dieperliggende delen onder de huid en spoort cellen aan om zichzelf te herstellen. Hiermee wordt de doorgifte van energie gestimuleerd en schadelijke ontstekingsreacties geremd. Met hele precieze doseringen kunnen we pijn verminderen, ontstekingen remmen en gezondheid stimuleren. 

Wanneer laser therapie?

Je kunt bij onze fysiotherapie praktijk in Alkmaar terecht voor allerlei klachten aan je lichaam. Denk aan pijnlijke spieren, pezen of gewrichten. Tijdens de intake doen we een lichamelijk onderzoek waarbij we soms ook gebruik maken van een echo. In sommige gevallen gaan we over op laser therapie. Laser therapie is voornamelijk – maar niet uitsluitend – een geschikte behandelmethode voor peesontstekingen (zoals tenniselleboog of een pijnlijke achillespees) en gewrichtsklachten (zoals reuma en artritis). Benieuwd of laser therapie een effectieve methode is voor jouw klacht? Maak dan gerust een afspraak met onze praktijk.

Een aangename behandelmethode

Een laser therapie behandeling is niet pijnlijk. Het licht straalt warme af die juist als aangenaam wordt ervaren. Het laserlicht heeft een fotobioptisch effect in de cel waardoor het zelfhelende vermogen geactiveerd zal worden. In de meeste gevallen passen we gedurende vier behandelingen (twee per week) laser therapie toe. Daarna geven we het lichaam de tijd om ermee aan de slag te gaan en evalueren we na een paar weken hoe het gaat.

Na de behandeling

Soms ervaren onze cliënten direct na de behandeling al wat verlichting, dit komt meestal door de ontspannende werking van de warmte. In de dagen na een laser behandeling begint het zelfhelende effect op te komen. Na drie of vier dagen begin je dan verschil op te merken: pijn wordt minder en je kunt je beter bewegen. In sommige gevallen wordt het eerst erger voordat het beter wordt, dit is normaal. 

Maak vandaag nog een afspraak

Laser therapie is in de meeste gevallen onderdeel van een bredere behandeling. Wij bieden naast laser therapie ook manuele therapie en klassieke fysio. We kijken naar je klacht en passen de behandelmethodes daarop aan. Wij ontvangen cliënten van ver buiten Alkmaar dus schroom niet en maak vandaag nog een afspraak. 

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

2.256 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top