headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Alkmaar. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830615 WhatsApp

Een juiste behandeling voor jouw achillespeesklachten

Een blessure aan je achillespees

Je achillespees is de sterkste spier die je lichaam rijk is en deze zorgt er onder andere voor dat je je kunt afzetten als je springt, rent of wandelt. Een blessure aan je achillespees voelt vaak als een ongelukje. Een ongelukje gebeurt echter vaak als het gebied al langer verzwakt was, bijvoorbeeld door te hard trainen, verkeerde schoenen of kleinere pijntjes die je negeerde.

Rust bij achillespees klachten

De kans is groot dat je de blessure hebt opgelopen tijdens een sport die je met regelmaat beoefent. Het liefst ga je dan ook weer zo snel mogelijk aan de slag. Denk erom dat de pees overbelast en beschadigd is. Voldoende rust is dan ook essentieel en zorgt samen met een juiste behandeling op de lange termijn voor het beste resultaat. Hoe meer je rust, hoe sneller je weer aan de slag kunt.

Behandeling achillespees

Voor een blessure aan de achillespees kun je goed bij een fysiotherapeut terecht. Heb je dus last? Maak direct een afspraak. Tijdens de behandeling richten we ons eerst op het verminderen van de pijn en daarna op je beweeglijkheid. In combinatie met rust ben je snel weer de oude.

Verminder de kans op herhaling

Tijdens de behandeling kijken we ook naar de omstandigheden waarbinnen je klacht is ontstaan zodat we kunnen voorkomen dat je opnieuw een blessure aan je achillespees oploopt. Dit doen we door middel van tips en aanbevelingen (kuiten masseren, het dragen van warme en hoge sokken in de winter) maar ook door trainingsmodules (o.a. voor warming up, opbouw naar volledig sporten en krachttraining). Zo ben je binnen de kortste keren weer ready to work out!

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

2.256 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top